Mini håndværker tlf fra Motorola

Hvis du søger en håndværker telefon, der både er lille men samtidig giver dig de mange muligheder, der kommer med smartphones, så er Motorola Defy Mini måske det rette valg. Som navnet antyder er den lille og kompakt, men det er stadig en smartphone med Androids software.

Telefonen er både vand- og støvtæt, og som de fleste andre smartphones har den naturligvis også Gorilla Glass, så den ikke får ridser. Med andre ord får du med Motorola Defy Mini en lille og kompakt, men samtidig meget robust håndværker telefon.

Telefonen hører ikke til blandt de pæneste på markedet, men selv om elementerne er i plastic virker den ganske robust og godt bygget. Bagsiden er ret svær at få af, men det skyldes naturligvis blandt andet, at telefonen netop skal kunne holde vand og støv ude.
Selv om telefonen er lille i størrelse, er den relativt tyk for en smartphone, hvilket dog er ganske almindeligt for de robuste håndværker telefoner. Motorola Defy Mini ligger desuden glimrende i hånden, og den lille størrelse gør, at den er let at styre med kun en hånd.
Portene i telefonen er naturligvis beskyttet af klapper – de er dog uhensigtsmæssigt svære at få af og på, men ikke desto mindre er de nødvendige for at holde telefonen vand- og støvtæt.

En mini håndværker

Skærmen er temmelig lille, og er du på nettet, skal du ofte zoome en del ind på teksterne for at kunne se, hvad der står. Farvegengivelsen og skærmens kvalitet er dog ganske fin.
Telefonen er for lille til, at det er specielt let at bruge tastaturet, når du holder telefonen normalt, men holder du den på siden, bliver det en del lettere at bruge.

Processoren i telefonen er kun på 600 Mhz, og det er absolut ikke imponerende, når man sammenligner med andre smartphones – på det punkt er den ganske enkelt langt bagefter. Heldigvis har Motorola Defy Mini lidt større hukommelse med sine 512 MB ram. Kraften er alt i alt nok til at telefonen kører fint i sig selv, men der er visse applikationer, der ikke bliver kørt specielt godt på telefonen, og især nogle spil bliver ikke kørt helt glat på telefonen.
Telefonen har et 2 GB microSD kort med, hvilket for en del vil være nok. Men vil du gerne have mange applikationer eller billeder på din telefon, bør du overveje at investere i et større hukommelseskort.

Motorola Defy Mini har et 3,2 Megapixel kamera. Billederne er lidt bedre, end man kunne frygte, men især indendørs billeder er af ret ringe kvalitet. Holder du dig udenfor er billederne dog rimelige. Videooptagelserne er også af en rimelig kvalitet, der dog er under middel for smartphones.

Telefonens batteri er relativt fornuftig, og du behøver næppe lade telefonen op flere gange dagligt – som med de fleste andre smartphones, skal du dog nok ikke regne med, den kan holde strøm i flere dage, hvis du bruger apps og internet flere i løbet af dagen. Bruger du stort set kun telefonen til sms og tale, kan du dog måske nøjes med at lade den hver anden dag.

Alt i alt den mest kompakte af modellerne, der stadigvæk har fine features og moderne teknologi, lidt ringere batterilevetid, men samme robusthed.
Helt klar et godt valg som ekstra mobil på arbejdet -specielt hvis dine arbejdsopgaver er meget manuelt prægede og en tung mobil er irriterende at have på slæb.

I skuret må du dog forvente, at den klassificeres som, en tøse mobil.
(put den i et glas vand foran dem alle sammen – så lukker de næbet)

mini håndværker telefon motorola

Teknisk data

  • Type: 3G
  • CPU: 600 mHz 512 MB RAM
  • Hukommelse: 512 MB
  • Platform: Andorid 2,3
  • Batteri: 504 / 10
  • Skærm: 320 x 480
  • Kamera: 3,1 MP
  • Features: Mini usb, vandtæt og støvtæt, gorilla glass