Sony Xperia V – En robust Mobil

Sony Xperia V er en hårdfør mobiltelefon, samtidig med den har temmelig kraftige komponenter, der gør at systemet generelt kører glimrende – og så er det også en af de første telefoner, der giver adgang til det lynhurtige 4G-netværk. Vel at mærke hos alle danske udbydere.
Sony Xperia V har et flot design, og når man ser på den, er den første tanke ikke, at der er tale om en særdeles robust telefon. Men telefonen er både støv- og vandtæt, og eksempelvis kan den principielt holde til at være under 1 meters vand i 30 minutter – du kan altså roligt ringe fra telefonen, selv om regnen plasker ned, og den skulle også let kunne tåle at ryge i en vandpyt eller snebunke i ny og næ.

Sony Xperia V kan altså holde til langt de fleste udfordringer, du kan udsætte den for, og det gør Sony Xperia V til en god håndværkertelefon. Du skal dog naturligvis være opmærksom på, at klapperne til diverse ind- og udgange sidder rigtigt på telefonen, så der ikke kan sive vand og støv ind.
Men Xperia V er måske den håndværker telefon med smartphone fordelene, hvor robustheden er gået mindst ud over designet. I det hele taget virker det som om, at Sony for alvor satser på robuste håndværker telefoner, og faktisk underspiller de langt hen af vejen den robusthed og styrke, som Sony Xperia V faktisk har.

Xperia V er dog også en ganske kraftig telefon, der bruger Androidsystemet. Den har en dual-core processer på 1,5 Ghz, og den har 8 GB intern hukommelse, hvilket for mange vil være nok – tager du mange billeder, kan du dog få brug for at udnytte muligheden for at sætte et microSD-kort i, hvor du kan have op til 32 GB.

Kameraet har 13 Megapixel, og det tager ganske glimrende billeder. Kvaliteten daler dog en del, hvis motivet bevæger sig. Videoerne, som kameraet optager, er faktisk også glimrende, ligesom lyden bliver opfanget rigtigt fint.

Batteriet halter noget

Batteriet er desværre mindre imponerende i Xperia V. Selv om det er på 1750 mAh – hvilket er ganske meget – så holder telefonen ikke specielt godt strøm. Du skal som minimum forvente at skulle oplade telefonen dagligt, og du skal heller ikke blive overrasket, hvis selv det ikke er nok. Især når du er på 4G-netværket, bruger telefonen meget batteri. Til gengæld er batteriet temmelig hurtigt at lade op.
SMS-delen fungerer rigtigt godt, og er på mange måder bedre end i andre Android telefoner. Tastaturet er let at bruge, og der er mange forskellige ekstra features i sms-delen, der åbner for nye muligheder.

Den har dog af og til problemer, med programmer der må genstartes eller ligefrem hele telefonen, der må slukkes og tændes igen. Man kan dog håbe på, at nogle af disse problemer bliver løst med softwareopdateringer.

Skærmen er glimrende, og giver flotte farvenuancer og et klart billede. Det er muligt at bruge skærmen, selv hvis du har en anelse våde fingre.

Sony Xperia V er for dig, der gerne vil have en bundsolid håndværker telefon, der samtidig har et pænt design og godt kan leve op til kraft og kvalitet, som vi kender det fra de mere skrøbelige smartphones. Og kan du leve med, at telefonen skal i oplader en gang eller to hver dag, er den for alvor et godt valg.

robust mobil vand og støvtæt

Teknisk data

  • Type: 4G
  • CPU: Dual-core 1,5 gHz, 1 GB
  • Hukommelse: 8 GB
  • Platform: Android 4,4
  • Batteri: 400 / 7
  • Skærm: 720 x 1280
  • Kamera: 13 MP
  • Features: 4G, radio, gps, gyro, geo, støv og vandtæt